Joyzine.se


Fem korta

Royal Republic

Fem korta frågor till debuterande royalist-rockarna Royal Republic...

Royal Republic är så vitt jag begriper fyra ganska vanliga snubbar, hur gör man för att stå ut ur mängden och ta sig så långt som ni ändå gjort?
Är inte alla vanliga snubbar egentligen? Vi fokuserar på det väsentliga, att skriva bra låtar och framföra dem bättre än alla andra. Vi har jobbat extremt hårt och målmedvetet sedan typ tredje repan när vi insåg att vi var The Royal. Sen har vi naturligtvis haft den där lilla turen som man någon gång måste ha, att få spela för rätt människor vid rätt tillfälle vilket i vårt fall slutade i en ren, ömsesidig kärleksexplosion.

Det har metaforiskt talats om att ni tar rockmusiken in i de fina salongerna, hur ser ni själva på kontrasten mellan det stilfulla, det smutsiga och er egen musik?
Fan, det här känns som ett högskoleprov! Alltså, i mitt tycke måste man inte ha ett criminal-record för att spela rock... Hela "rockstar-looken" har till exempel blivit ett mode för länge sedan, folk som inte ens vet vad en gitarr är ser ut som om de är inne på sin åttonde världsturné.

Likadant florerar hela skandalmakeriet där skivbolag, band och artister desperat försöker att få uppmärksamhet när just musiken inte räcker till. Skitlökigt! Vi är mer fokuserade på själva "artisteriet" än allt runt omkring. Vi jobbar hårt som fan för att hålla uppe standarden live, vilket är där bra rockmusik håller. Klart som fan att vi inte är några korgossar, men vi ringer inte pressen så fort någon får två helrör och ett ligg.

Ni säger själva att ni vill att de som hör er ska bli glada, festsugna och kåta. Hur väl har ni lyckats med detta från starten och fram till idag när det är dags för ett debutalbum?
Vi är lyckligare, festsugnare och kåtare än någonsin!

Ni anspelar på royalism i så väl bandnamn som hur ni stylar upp er, vad gör er till det perfekta bandet att stå för underhållningen på kronprinsessans bröllop?
Vi kan inte tänka oss ett bättre sätt att spendera skattebetalarnas pengar än att lägga dem rakt i fickan på oss, plus att våra låtar är så enkla att till och med kungen kan stava till dem.

Om ni fullkomligt subjektivt får välja och vraka ur musikhistorien, vilka är de fem kungligaste banden genom tiderna?
Hannes: - Led Zeppelin, kommentarer överflödiga.
Jonas: - Metallica. Jag gillar Metallica.
Adam: - Beatles, hands down. Inte så mycket royalistisk flört men ett kungligare band får man fan leta långt in i musikhistoriens arsle efter.
Per: - SPOCK, aldrig har ett band så väl fångat den musikaliska essensen av Star Trek.

Slutligen måste vi, inte helt oväntat ge Royal Republic en spot på "the lista of doom"! Vi kan tänka oss att omnämnas som rookie med tanke på sällskapet! (Förutom SPOCK, vad fan hände där?!)

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2010-02-01
Foto: Bonnier Amigo
Hemsida: myspace.com/royalrepublicsweden

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner