Joyzine.se


Recension - Skiva

Roger Karlsson
Indiansommar, 2006
Skivbolag: Beat Butchers
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-01-31
Hemsida: www.beatbutchers.se/rogerks.htm

Det här är intressant. Trots att Roger Karlsson på många punkter låter som en lång rad andra svenska singer/songwriters är det slutliga intrycket man får av honom att han låter just som, Roger Karlsson. Här snackar vi integritet. Med sina välformulerade texter och tilltalande låtar torde han gå på röda mattan till många nya fans hjärtan.

Jag skulle kunna trycka på att Karlsson vissa stunder låter som Jakob Hellman , andra som en viss herr Winnerbäck gjorde när det var 90-tal och fortfarande stod Elvira Records på skivbolagsetiketten. Att han skulle kunna liknas vid en Stefan Sundström utan klämkäckt basvibrato och att han har en röst som Johan Anttila (ex-Radioaktiva Räker) om än mer känslig och tonsäker. Men även om allt detta är sanna fakta känns det bara onödigt. Roger Karlsson kommer undan alla jämförelser, han gör låtar som i slutändan ändå bara låter som honom.

Jag gläds över att låtarna är så bärkraftiga på ”Indiansommar”. De har ett bitterljuvt uttryck som är fantastiskt rätt. Pressreleasen talar om höstmusik (”september innan det grå höstmörkret tar över”) och jag är beredd att hålla med, men så här bra musik fungerar året runt. Jag kan till och med se genom fingrarna med att Vi som ville fram ligger ruskigt nära Mikael Wiehes Titanic.

Roger Karlsson hittar precis rätt med ”Indiansommar”. Det är en av de vassare singer/songwriter-plattorna på länge. Jag hoppas verkligen att fler människor får upp ögonen för stockholmaren i och med den här plattan. Det är dessa känslofulla låtar sannerligen värda.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Gott nytt musikår 2007!
Årets bästa skivor 2006
Roger Karlsson (2008-01-01)
Roger Karlsson (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner