Joyzine.se


Recension - Skiva

The Open Up And Bleeds
S/t (ep), 2007
Skivbolag: Suicide Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-11-20
Hemsida: myspace.com/openupandbleeds

Ett lovande svensk band som gick osignat tills alldeles nyligen då de signade med nya fräscha Göteborgsbaserade Suicide Records. En debutep är alltid något speciellt, därför tänker jag vara så snäll det bara går i mitt omdöme. Vilket jag snart inser att jag faktiskt inte behöver, The Open Up And Bleeds klarar utan problem av att alstra sin egen positiva kritik.

Nedstämd folkmusik möter spagettiwestern, The Open Up And Bleeds har verkligen hittat en egen nisch. ”Don’t We All Just Wanna Be Loved” sjunger Joel Segerstedt samtidigt som jag sitter och nickar instämmande. Så enkelt och så bra. Apropå Segerstedt, det känns som om grabben ska blöda hjärtat ur sig vid varje stavelse, vilket är positivt (i all bedrövelse som annars förmedlas).

Nu återstår det att se hur bandet klarar omställningen från ep till fullängdare, många är de band som gått från lovande till katastrof vid en sådan transaktion. Att döma av den jämnhet som finns på ”The Open Up And Bleeds” borde det varken vara några problem eller någon större omställning. Men det är klart, en alltför jämn skiva kan bli tråkig i längden den också. Framtiden får utvisa resultatet, till dess önskar jag all lycka till The Open Up And Bleeds.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner