Joyzine.se


Recension - Skiva

Royal Bangs
Flux Outside, 2011
Skivbolag: Glassnote
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-06-22
Hemsida: www.royalbangs.com

Det är lätt att placera band i fack och genrer. Ännu lättare är det att utefter genreindelningen tro sig på förhand veta hur bandets musik låter. Så är det inte med Royal Bangs. För trots att de har inderockens karaktäristiska sound som grund så låter det som inget annat.

Ibland låter de lite som ett snabbspolat och mer varierat The Killers som mer än gärna trycker till extra hårt på distpedalen. Så om du vill höra alternativ indierock med en skev twist så är Royal Bangs det ultimata bandet för dig.

På det 12 spår långa albumet ”Flux Outside” levererar detta Tennessee-band ett innovativt musikskapande som innehåller helt fantastiska fills. Hela albumet skjuts fram i ljusets hastighet men blir aldrig så intensivt och oordnat att man inte orkar lyssna vidare för i varje låt finns det ständigt något nytt att förundras över.

Bad News, Strange Luck och Faint Obelisk Two är albumets starkaste spår och det är även i de spåren som man får en helhetsbild av hur fenomenala Royal Bangs är som musikskapare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Anna Enkvist
Årets bästa 2011 enligt Joyzine.se

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner