Joyzine.se


Recension - Skiva

Mudweiser
Angel Lust, 2013
Skivbolag: Head Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-02-14
Hemsida: myspace.com/mudweiserband

”Ibland gör man rätt, ibland gör man fel, lev med det” sjunger Markus Krunegård i en låt vars titel har ungefär samma lydelse. Det är ganska uppenbart varför jag kommer att tänka på just den där melodin när jag lyssnar på den här skivan trots att den östgötske popprinsen rent musikaliskt inte har ett dyft gemensamt med den perspirerande sludgestoner som Mudweiser presenterar. Efter några givar där det känts som att fransmännen varit på rätt väg är ”Angel Lust” ett plötsligt snedsteg.

Framförallt känns det som att gänget tappat tråden lite. Viljan att utveckla soundet är det naturligtvis inget fel på, men jag blir mest förvånad när inledande Bloody Hands är någon form av halvmesyr med heavy metal-influenser och avslutande Nights In White Satin tangerar till att vara en ren pudelrockballad.

Däremellan ägnar sig fransmännen åt mer eller mindre linjär stonerrock där skjortorna är svårmodigt knäppta hela vägen upp och där groovet inte släpps lös på ett sätt som man kunnat önska. I grund och botten handlar mitt missnöje om att Mudweiser inte skrivit tillräckligt starkt material till den här plattan. Den går på tomgång och sånginsatsen känns ärligt talat ganska tillgjord. Det är inte alls tal om samma levande band som jag smygberömde när de kastade ut ”Holy Shit” för ett gäng år sedan.

Med andra ord får Mudweiser leva med sitt snedsteg och sikta på att komma tillbaka starkare nästa gång.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mudweiser (2011-01-01)
Mudweiser (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner