Joyzine.se


Recension - Skiva

Aggregate
Feel the pain, 2008
Skivbolag: Playwood Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-31
Hemsida: myspace.com/aggregate666

Det kan låta elakt men är mest menat som ett krasst konstaterande: ibland förstår man varför gäng ger ut sina plattor på egen hand. Missförstå mig rätt nu, det finns massor av jättekompetenta gäng som valt att göra allt i egen regi, men så finns det också grupper som Aggregate. Band som maskerar sina släpp med loggor från minimala bolag vars brist på klass leder till att de aldrig får vara med och leka med de stora grabbarna.

Låna öronen åt ”Feel the pain”, Aggregates sex spår långa debutalster, och ni kommer begripa precis vad jag menar. Growlen är så amatörmässig att man skäms. Visst, grabbarna hade kanske inte tillgång till någon som kunde göra strupljuden bättre än vad Joakim Wickgren gör på den här inspelningen, men då hade det kanske varit bättre att låta bli. Att vänta på att rätt man skulle dyka upp. Jag har väldigt svårt för band som spelar in och ståtar med saker som är uppenbart dåliga (och nu snackar vi inget subjektivt om smak utan helt enkelt dåligt utfört). Om det sedan beror på dålig självinsikt, nonchalans eller något annat spelar mindre roll.

Den amatörmässiga sånginsatsen drar med sig resten ner i skiten. Den aviga punkighet som finns i gruppens thrash och som på sitt sätt skulle kunna vara charmig blir nu bara irriterande stolpig. Aggregate har lyssnat för mycket på Slayer och spelar snabbt och argt utan att egentligen ha koll på grejerna. Halvtaskigt spel kan man komma undan med, men när allt blir så sjavigt utfört som på ”Feel the pain” är det en ren pina. Jag känner smärtan…

Och när gruppen i sitt konvolut börja lista förebilder som de aldrig någonsin kommer att komma i närheten av blir det bara pinsamt. Starta gärna band och ha grymt skoj i replokalen. Men låter det inte bättre än så här, bespara omvärlden och låt stjärndrömmarna förbli drömmar vid bandet på Volvo.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner