Joyzine.se


Recension - Skiva

Psychopunch
Moonlight City, 2008
Skivbolag: Silverdust Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-06
Hemsida: www.psychopunch.com

Psychopunch låter alltid precis likadant brukar det heta och visst, till viss del är det helt sant. En Psychopunch-låt är alltid en Psychopunch-låt, det går inte att ta fel på Västerås-orkesterns smutsiga rock n’roll. Men att påstå att de aldrig försöker variera sig är att göra det en aning för lätt för sig.

Ärligt talat har jag inte fördjupat mig i någon Psychopunch-platta sedan 2002 års ”The Pleasure Kill”. Där försökte orkestern variera sitt uttryck genom att blanda in unken heavy metal. Efter ”Original Scandinavian Superdudes” från året innan var det en ruggig besvikelse. Det lät Psychopunch, men de ärtiga rockrökarna saknades.

Tur då att herrarna efter två ytterligare album är tillbaka på banan igen. ”Moonlight City” bär gruppens trademark ristat över samtliga spår. Smutsig rock n’roll med melodier låter knappast bättre än så här idag. Psychopunch dricker diesel och knypplar dukar på samma gång. Få band klarar att spela så driven kukrock och ändå peta in medryckande melodier utan att det blir tamt.

Störst avsteg från formeln görs i No one really knows. Där låter gruppen som Hardcore Superstar. Då förstår ni precis vad ”Moonlight City” handlar om. Psychopunch är tryggt tillbaka, cementerade i sitt rätta element. De får för min del gärna fortsätta att låta precis likadant resten av sin karriär. Där de befinner sig efter tio år och sju släppta album låter de nämligen bättre än någonsin tidigare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Psychopunch (2010-01-01)
Psychopunch (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner