Joyzine.se


Recension - Live

Regina Spektor
Hultsfredsfestivalen
2009-07-09
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-10
Hemsida: myspace.com/reginaspektor

Regina Spektor kämpar mot regnet och den stora scenen. Hon är en oerhört duktig musikant och låtmaterialet är både vackert och välarrangerat, men den intima stämning som hon är beroende av saknas helt när himlen öppnar sig och scenen är stor nog att rymma en smärre symfoniorkester.

Reginas sång drunknar i regnet och försvinner ut över vidderna på Hultsfreds nystylade festivalområde. Det är tyvärr den bistra sanningen och jag lider med Regina. Hon försöker verkligen och sjunger lidelsefullt där hon sitter nedsjunken framför flygeln, karakteristiskt läppstiftspyntad. Hon är värd så oerhört mycket bättre.

Men det är bara att acceptera att omständigheterna knappast är ideala. Regina Spektor har blivit en så pass stor artist att det inte går att placera henne på de små intima scenerna även om det är det som skulle vara lösningen på problemet. När Fidelity levereras som sista nummer känns det mest som en lättnad att det tillslut är över och det är naturligtvis inte så det ska kännas på en sådan här spelning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalarrangörerna reflekterar
Årets bästa skivor 2009

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Martin, 2009-07-14 19:45:29 (193.11.213.24)

Vafan? Stod du vid pampas o lyssnade eller? Det var absolut inte något fel på ljudet om man stod hyggligt nära scenen

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner