Joyzine.se


Recension - Skiva

Svedberg & The Hillside Stranglers
Such a lovely life, 2010
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Eva Linde
Publicerad: 2010-06-08
Hemsida: myspace.com/svedberg

Svedberg & The Hillside Stranglers har släppt sin andra EP "Such a lovely life" och det är en väldigt lättlyssnad sådan. Igen. Du dras direkt med i deras härliga luftiga och melodiösa folkrock, eller vad man nu väljer att kalla deras gränsöverskridande musik. Med uppbyggliga rader som "Leave behind what must be left behind" och med sprudlande spelglädje, böljande melodier och när du hör dem fullkomligt självklara instrumentsättningar, får dessa sex låtar dig att må alldeles förträffligt. Och du vill bara höra mer.

Det är sådana där spår som du inte riktigt kan ha i lurarna på promenaden eller på tågresan utan att göra bort dig eftersom du inte kan låta bli att svänga i takt med det bultande, trippande och smittande soundet.

Allra mest hänförd blir man av, hur de på ett lekande sätt gjort plats för det instrumentala och verkligen utnyttjar instrumenten för att skapa sina melodier. Pianot, gitarren, dragspelet, trumpeten, basen, ja alla instrument får ta stor plats. Ljudbilden går i alla möjliga skiftningar och färgstyrkor genom alla spår.

Det är egentligen vansinne att inte fler fått upp ögonen för detta Stockholmsband. Med en varm och inspirerande EP som denna får de full pott bara för att motivera till en fullängdare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Svedberg & The Hillside Stranglers
Svedberg & the Hillside Stranglers (2009-01-01)
Svedberg & The Hillside Stranglers (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner