Joyzine.se


Recension - Demo

Centicore
Death’s Parade
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-09-04
Hemsida: www.centicore.net

Det här är egentligen alldeles för professionellt och väl utfört för att avhandlas under rubriken ”demo”. Enda anledningen till att Katrineholms Centicore inte ritat på något skivkontrakt torde vara att det finns så ofantligt många bra band i Sverige. Ty de manglar dödsthrash så mycket bättre än många kontrakterade gäng därute.

”Death’s Parade” spelades in under fjolåret och orkestern gör i år ytterligare ett ryck för att spränga igenom ljudvallen. Man måste kämpa för att höras och ibland räcker det inte ens med så kompetent dödsthrash som den som hörs här.

Inbäddade i en stabil produktion visar sig Centicore-snubbarna på styva linan med utmärkta spelinsatser. Från cementtunga trummor fram till eldiga gitarrsolon låter det utmärkt och då snackar vi inte tramsiga tekniska uppvisningar. För katrineholmarna står låtarna i centrum och alla instrumentala utflykter har ett syfte.

Det som möjligen går att anmärka på är att det saknas riktiga killerspår på ”Death’s Parade”. Den rymmer tre bra, proffsiga och stabila spår, men ingen komposition som obarmhärtigt hamrar sig fast i skallen. Men att börja anmärka på sådant känns en aning futtigt. Centicore är alldeles för imponerande för att behöva stå till svars för sådana petitesser.

När jag hör demos som ”Death’s Parade” och sedan filosoferar över alla de dussinverk som tyska och amerikanska bolag prånglar ut börjar jag nästan tappa tron på branschen. Rättvisa är sannerligen ingenting som existerar, det tror jag Centicore skriver under på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner