Joyzine.se


Recension - Skiva

Nicolai Dunger
Ballads Of This Land, 2011
Skivbolag: Flesh Boat Recordings
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-08-31
Hemsida: myspace.com/nicolaidunger

Nicolai Dunger är en av de människor som har begåvats med en röst som många människor skulle kunna döda för och därför blir jag lite ledsen när han manglar sönder den med ett konstigt vibrato. Det är i Clouds, som annars är helt klanderfri och hjärtskärande fin, som Nicolai ibland tar i ända från tårna, och istället för att använda sig av det vibrato som förgyller sången skruvar han upp det ett snäpp, och tyvärr gör det att sången blir så upphackad att det till slut är det enda man kan fokusera på.

Men det är bara i en enda låt han hackar upp orden och bortsett från det är ”Ballads Of This Land” ett helt magiskt album som är fyllt med ett helt fantastiskt sound och otroliga låtar, som exempelvis duetten Lost In Freedom som förgylls av Sara Isakssons själfulla röst. Med på albumet finns även Wind And The Mountain som Nicolai tidigare har gett ut under sitt sidoprojekt Taste Of Ra.

Producenterna Jari Haapalainen och Nille Perned har gjort att albumets balanserade ljudbild är fokuserad på klang, lidelsefulla, lugna röster och nedskalade akustiska instrument. Om man fantiserar lite så är det nog precis så Fleet Foxes skulle låta om de hade funnits på 20-talet.

”Ballads Of This Land” är absolut ett album som får hålla mig varm när dagarna blir kortare, kallare och när löven byter färg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Nervous Nellie
Jonas Schwartz

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner