Joyzine.se


Recension - Skiva

Sins Of Omission
Flesh on your bones, 2001
Skivbolag: Black Sun Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: -

The grinder, Angel of death, A wicked slaughterhouse tale, på låttitlarna låter det som om Sins of omission piskar stenhårt dödsrens. Det är dock inte helt riktigt. Visst handlar det om death metal, men med introduktionsordet melodiös snarare än brutal. Göteborgssoundet ligger inom räckhåll när man pratar om Sins of omission, men det vore fel att kategorisera bandet på detta sätt.

Melodislingorna haglar hit och dit och Mårten Hansen frambringar alla möjliga konstiga läten ur sin hals när göteborgarna - oväntad adress? knappast! - lirar. Trots att det då och då kan låta som en kakofoni av bastanta aggressionsljud är det riktigt bra. Musikerna piskar upp ett ursinnigt tempo och varvar skoningslösa mangelpartier med väldigt avslappnade melodipassager och tro det eller ej, här och var vågar de sticka in partier med heavy metalsång.

Harmoniska mellanspelet …of innocence som dyker upp mitt i plattan är en trevlig liten paus innan gruppen fortsätter att bjuda på högklassig dödsmetall. Det enda som är lite störande är den grötiga produktionen. Jag hade gärna sett lite mer luft och rymd i ljudet. Den produktion som rattats fram klämmer ihop samtliga instrument plus sången på så liten yta som möjligt och gör det svårt att urskilja nyanserna. Det musikaliska hantverket är annars excellent och förtjänar att spridas bland många.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner