Joyzine.se


Recension - Skiva

Virtual Humans
Transcend, 2010
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-25
Hemsida: www.virtualhumansband.com

”Transcend” skapar bilder. Det här är det gamla rassliga kassettbandet som huvudkaraktären i någon underproducerad b-thriller hittar på den lokala macken och stoppar i bilstereon innan han ger sig ut på ödsliga vägar i den amerikanska öknen.

Det är ett soundtrack till sand, halmhattar, idisslande av grässtrån, löjeväckande dialekt och lite omotiverat våld. Det är tonerna som illustrerar en torftigt berättad historia som man ändå inte kan slita ögonen från. Trots att slutet är uppenbart och skådespelarinsatserna kan beskrivas som mediokra på sin höjd.

”Transcend” skapar bilder. Virtual Humans är en grupp vars musik inte riktigt gör sig i ord. Vare sig de plankar Led Zeppelin eller spelar mysigt rockakustiskt finns det hela tiden en nerv som är mer bildlig än ljudlig. Den enda förkunskap ni som lyssnare behöver är vetskapen att ”Transcend” är en bra platta och att Transcend (part two) är en sjuhelvetes låt.

Att de sedan försöker sälja in det hela med något lökigt new age-flum om att reflektera kring världen och hur vi ser det på så väl materiell som spirituell-nivå är helt enkelt något man får köpa. Det är värt det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner