Joyzine.se


Recension - Demo

Basically The Same
Clear blue guardian sky
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-12-27
Hemsida: www.basicallythesame.com

Till en början är jag alldeles förstummad. Inledande The day is now är en fenomenalt vacker och formidabel låt i gränslandet mellan pop och lightgrunge. En melodi som fullkomligt får mig att tappa andan. Basically The Same befinner sig med andra ord på samma ställe som med senaste demon ”Are you standing behind me?”. Även denna inspelning hyser halvtuff rock med kvinnlig sång och mycket känsla.

Om The day is now är formidabel bör de övriga två spåren på ”Clear blue guardian sky” kategoriseras som finfina. Det här är onekligen en grupp med känsla för att skriva vackra låtar. Jag rycks med, jag hänförs, jag vill inte att det ska ta slut. Anledningen till det är inte enbart att Basically The Same har bra låtar. Ni som har minsta lilla koll på orkestern vet vad jag är ute efter. Sånginsatsen (pinsamt detta, men jag vet inte vem av Saga Forså och Linnea Stensdotter som står för leadstämman) är helt fenomenal. Mer känsla än så här kan man inte klämma in i en sångröst. Det är kristallklart och rörande. Nästan så tårarna rullar.

Något oroar dock. En sådan sak som att jag sitter och stör mig på att sångdubbarna är gjorda lite väl strömlinjeformat och utan någon egentlig tanke vittnar om att allt inte är helt förförande. Jag gillar samtliga låtar på ”Clear blue guardian sky”, ja faktiskt mer än så. Men Basically The Same har en liten bit kvar till perfektion, de är inte riktigt framme där de kan få sin lyssnare att bara släppa allt och förföras. Det är dock inget man kan kräva ens av etablerade akter. Basically The Same är lysande och om de en dag når ända fram lär jag hänga på skivhandlarens lås den dag skivan släpps.

Så här i listtyngda tider måste jag även högt basunera ut att ”Clear blue guardian sky” är en av de bättre demos som getts ut under 2005.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Basically The Same (2006-07-29)
Basically The Same (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner