Joyzine.se


Recension - Skiva

Sixten and the Cupcakes
Tip Top Mood, 2011
Skivbolag: Matrona
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-06
Hemsida: www.sixtenandthecupcakes.com

I pressreleasen gör man sitt bästa för att förklara att rockabilly är en musikstil som är hopplöst ute och passé. Man gör det med god vilja genom att trycka på att det här är unga killar, födda under 90-talets andra hälft, som givetvis egentligen borde ägna sig åt någon annan betydligt mer hipp musik. Tanken är så klart god, men det blir lite fel.

Dock är orden helt rätt. Egentligen borde nog Sixten and the Cupcakes syssla med något annat. ”Tip Top Mood”, en blandning av covers och eget material, är nämligen inte särskilt vass. Sixten Börjesson får avguda Elvis Presley hur mycket han vill, hans egen röst är ändå i nuläget alldeles för valpig och karaktärslös för att kunna göra en klassiker som Love Me Tender rättvisa.

Problemet med Sixten and the Cupcakes är givetvis inte själva musikstilen de företräder, utan att de som band gör alldeles för mycket för att apa efter snarare än jobba för att hitta sitt eget uttryck. Det är så klart något som har med erfarenhet att göra och kan bli betydligt bättre med tiden. Men rockabilly utan egen identitet blir mest som ett tröttsamt coverband. Afterski style ni vet...

Något som ju också understryks av att man väljer att fylla delar av sitt debutalbum med covers.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner