Joyzine.se


Recension - Live

Justice
Hultsfredsfestivalen
2007-06-14
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.myspace.com/etjusticepourtous

Så var det då äntligen dags för den andra av totalt tre akter från den hypade franska dancelabeln Ed Banger (de övriga två var Uffie feat. Feadz och den solitära SebastiAn) att få Hultsfred att dansa in till småtimmarna. Som ett par kungar på en delad tron, tronar Xavier de Rosnay och Gaspard Auge, eller Justice som de kallar sig då de levererar extremt dansanta beats till folket, upp sig på Atlantisscenen och spejar ut i natten.

Jodå, folket är där, fortfarande inte lika många som man hade kunnat önska, men det dansas både till höger och vänster ändå. För det är svårt att stå och titta på dansmusik, dels för att inte finns just så mycket att titta på, och dels för att det helt enkelt inte går att stå still när dessa unga herrar från Frankrike står med sina hörlurar på huvudet och vrider på sina rattar och trycker på sina knappar.

En fråga som jag alltid ställer mig när det gäller Dj:s som spelar live: hur mycket är skicklighet/hantverksskill och hur mycket är reguljär spelgång? Ikväll får jag svaret, Justice bjuder på en show för trumhinnorna som heter duga. Det är fläskigt och det är tungt, basen får hela innandömet att vibrera, den ena remixen vassare än den andra.

Ändå kan jag inte hjälpa att behöva gnälla lite grand. Nog för att det måste ligga nära till hands att leka på när man har chansen, men risken är att man leker lite väl mycket. Jag vet själv hur jag hatar när artister sätter på sina låtar de mest märkliga fågelskruder när de spelar live. Med risk för att låta som en gammal gubbe, vissa låtar vill jag verkligen höra i originalversion. Som t-shirtshiten D.A.N.C.E till exempel. Den blir alldeles för sönderryckt med alla beats som flyger kors och tvärs. Och jag tror inte att jag är ensam om att ha ett hjärta som klappar lite extra för just den låten. Hade Justice satt den låten rätt hade kvällen varit gjord.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Störd och fin
Rockparty - Hultsfredsfestivalen 2007
Justice (2008-08-01)
Charta 77 (2001-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner