Joyzine.se


Recension - Demo

Maramon
Sömn
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-09-09
Hemsida: -

Jag erkänner villigt att jag inte lyckas tyda ett ord av det som sjungs, men låttitlarna är på svenska och metal på modersmålet är vråltufft. Där plockar Maramon hem en stor pluspoäng redan från början. Ytterligare glada noteringar i protokollet görs för grabbarnas justa låtar. Den något black metal-kryddade gothmusiken klingar väldigt väl i mina luttrade öron.

Några minusmarkeringar renderas för en hyfsat kass produktion, men det är inget att lägga större vikt vid. Att få den här typen av musik att låta bra på platta som demoband utan resurser är näst intill omöjligt. Synthen hamnar för det mesta i en allt för dominerande position. Visst, synthpåläggen ger låtarna en härlig känsla, men det uppskattas inte när den dränker allt övrigt.

Peter Ristiharju lyckas inte alls låta så ond som han säkerligen eftersträvar. Tummen upp för det! Hans sång blir mer som ett extra instrument och skänker låtarna djup. ”Sömn” är en stämningsfull demo med härlig gothmetal. Jag vill onekligen höra fler låtar!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner