Joyzine.se


Krönika

Missa inte på Hultsfredsfestivalen 2013

På torsdag är det dags för Hultsfredsfestivalen. För första gången testar den sina vingar utanför hemkommunen nu när den flyttat till Stockholmsområdet. Joyzines Peter Augustinsson kommer att vara på plats under helgen och detta är banden han tycker att ni inte bör missa.

Torsdag 13 juni
MewMew, Green Stage 15:45
Dessa danska indiehjältarna har ständigt utmanat sin publik på varje ny skiva. Deras scenshow live bjuder på mycket visuella partier som ofta skapar fler frågetecken än de besvarar. Mew ska upplevas live, så enkelt är det.

Nordpolen, White Stage 20:00
Nordpolen gjorde ett stort avtryck i Sverige med sin första skiva, “På Nordpolen”. Den blev väl mottagen och tillsammans med en ökänd tv-intervju i en morgonsoffa skapade han ett namn för sig. Det finns få artister som delar sina lyssnare så mycket som Nordpolen gör, antingen älskar du hans musik eller hatar den. En sak är säker, det är rena känslor som det kommer att bjudas på.

Melody's Echo Chamber, Yellow Stage 19.30
Gillar du musik som drar åt det psykedeliska hållet som tex Animal Collective och deras soloprojekt så ska du verkligen inte missa Melody's Echo Chamber. Förra årets självbetitlade debutskiva är en lysande verklighetsflykt och förväntningarna att höra henne live är på topp.

Fredag 14 juni
Noonie BaoNoonie Bao, White Stage 14.15
Svenska Noonie Bao är ett namn att lägga på minnet, hon kommer att komma långt. Hon har en fantastisk röst som drömskt flyter i ett poplandskap. Förra årets debutskiva bjuder på många vackra spår som säkert kommer att lyfta ännu högre när de framförs live.

Frightened Rabbit, White Stage 20.00
Jag har en förkärlek för skotska röster, om det så är Malcolm Middletons karga stämma eller just Scott Hutchison i Frightened Rabbits härliga accent. Jag kommer ihåg när jag hörde första spåret Things på 2010 års skiva ”The Winter of Mixed Drinks” och hur den gick på konstant repeat i en månad. På årets skiva ”Pedestrian Verse” fortsatte de att skapa perfekta indielåtar. Om du bara ska se en konsert på Hultsfredsfestivalen 2013 så bör det bli Frightened Rabbit.

Hästpojken, Green Stage 14.30
Martin Elisson kan inte göra något fel i mina ögon, hans diskografi är felfri. Nu har hans nuvarande band Hästpojken precis släppts sitt tredje album, ”En Magisk Tanke” och med det även cementerat sin plats i Sveriges popscen. Det är något med Hästpojkens musik som verkligen skriker sommar och festival. Det här blir på något sätt min revansch för att jag aldrig fick se Bad Cash Quartet live på en festival.

Lördag 15 juni
SBTRKT DJSBTRKT DJ, Blue Stage 21.00
Hultsfredsfestivalen har alltid bokat bra elektronisk musik, det var här vi såg Justice och SebastiAn innan vi visste vilka de var. SBTRKT skapade ett stort namn för sig med sin debutskiva där han jobbade med många talangfulla vokalister men det var ändå musiken som trollband mig. Han blandar och ger house, dubstep och electro i en unik mix som få lyckas överträffa. Glöm inte att ta med dig bekväma skor för detta kommer det vara svårt att stå stilla till.

Wintergatan, White Stage 13.00
När min kompis Björn varit på Hultsfred och sett ett band vid namn Detektivbyrån kunde han inte sluta prata om dem, när jag väl hört dem var jag också fast. Deras melodier var så fantastiska och det kändes som något ur en sagovärld. En av eldsjälarna bakom Detektivbyrån, Martin Molin är tillbaka med sitt nya band Wintergatan och det låter onekligen som Detektivbyrån, fast i rymden.

Fatboy Slim, Green Stage 01.00
Festivalens stora dragplåster är Fatboy Slim utan tvekan och hur skulle Norman Cooks låtar inte passa bättre än i sommarnatten med tusentals andra som växt upp med hans musik. Efter att jag har sett landsmännen i Chemical Brothers och Basement Jaxx explosiva spelningar på Way Out West så vet jag att det kommer att bli storslaget, explosivt och oförglömligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Peter Augustinsson 2013-06-11

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner