Joyzine.se


Recension - Skiva

Blood Stain Child
Mozaiq, 2007
Skivbolag: Dockyard 1
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-04
Hemsida: www.bloodstainchild.com

En titt på bandbilden säger det mesta. Märkliga frisyrer, eyeliner och annat mer eller mindre missanpassat smink samt enhetlig klädsel. Det kan så klart inte vara annat än inställsam modern metal från en ung generation som hellre drömmer om att bli nästa stora hype än att skriva musik som består.

Att Blood Stain Child kommer från Japan gör inte deras musik särskilt mycket mer originell. ”Mozaiq” handlar om halvtaskig plastmetal, inte långt ifrån Mnemics mest lättillgängliga stycken från ”The Audio-Injected Soul”. Det har hörts förr och japanerna gör det inte bättre än någon annan, snarare sämre. Futuristiska In Flames-kloner borde världen ha fått nog av vid det här laget.

Vad som skiljer Blood Stain Child något från sina konkurrenter är att de istället för att i sann modern metalanda leka med rymdsynthar och stora arrangemang hellre tittar mot eurodiscon. Tyvärr inte mot 90-talets guldår utan mot millennieskiftets pinsamma efterföljare. Följaktligen mixar gruppen sin plastiga fjunmetal med Blümchen-elektronik och en kass sångare som förmodligen vill låta som E-type.

Jag förstår ärligt talat inte riktigt hur japanerna tänkte, eller hur skivbolaget resonerade när de valde att kontraktera gruppen. Visst är det så att man drar på munnen när ”Mozaiq” ljuder, men då snarast ironiserar över eländet än rycks med av den märkliga hypejakten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner