Joyzine.se






Recension - Skiva

Queensrÿche
Take Cover, 2007
Skivbolag: Rhino Entertainment
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-02-09
Hemsida: www.queensryche.com

Efter det senaste mastodontprojektet ”Operation: Mindcrime II” – som i ärlighetens namn var en ordentlig flopp – är det begripligt att Geoff Tate och hans Queensrÿche ville luta sig tillbaka och göra något lite mer anspråkslöst. Resultatet blev en lättsam coverskiva som faktiskt överträffar alla förväntningar.

Till skillnad från ”Operation: Mindcrime II” är produktionen här oerhört solid och Queensrÿche framträder med pondus. Det är som om alla hämningar och all press som kom med att spela in en uppföljare till en klassiker flugit över bord. På ”Take Cover” (fånig titel, jag vet) lever gruppen ut och lättar alla fördämningar som måste ha funnits där. Experiment som fötts under soundcheck sätts på tejp och herrarna vågar svänga på riktigt. Det låter långa stunder väldigt bra.

Materialet går det förstås inte att klaga på. Queensrÿche tolkar allt från Black Sabbath via Pink Floyd till The Police och U2, men de gör det på sitt alldeles eget vis utan att nödvändigtvis vara särskilt originaltrogna. Jag nickar leende genom hela speltiden och antecknar extra plus för tolkningen av Crosby, Stills, Nash and Youngs Almost cut my hair och – något överraskande – Heaven on their minds hämtad från Andrew Lloyd-Webbers Jesus Christ Superstar.

Lättnaden är uppenbar. Ett ok har lättat och det är garanterat det som gör ”Take Cover” till den musikaliska glädjestund plattan är. Oväntat och välkommet på samma gång. Än finns det liv i Queensrÿche – även om det är med andras material.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Queensrÿche (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner