Joyzine.se


Recension - Live

In Flames
Hultsfredsfestivalen
2000-06-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.inflames.com

Death metal i folkmusiksförpackning direkt från Göteborg och med fans runt om i världen, men med taskig uppslutning inom hemlandets gränser. Så skulle man kunna beskriva In Flames i en enda mening. Antagligen lyckas In Flames locka några nya fans i Sverige efter den här spelningen på festivalen i Hultsfred. Engagemanget från bandet är fin fint och de bjuder på några låtar från sitt nya album "Clayman" som har release några veckor efter festivalen.

Trots att klockan är kvart över två på natten när bandet tar scenen i besittning är det många som vill trängas längst fram och avnjuta en dos av robust gitarrmangel. Till skillnad från många av de konkurrerande banden har In Flames riktigt gångbara melodier som sätter sig på hjärnan och sedan vägrar släppa taget. När den lite äldre låten Clad in shadows brakar lös är framträdandet som bäst och sångaren Anders Fridén lyckas vara precis så där arg som han ska vara. Annars får han inte riktigt till alla avgrundsvrål under spelningen och det sänker kvaliteten något.

Det sägs ju att pojkar som leker med elden kissar i sängen och om det stämmer måste grabbarna i In Flames ha Pampers på sig när de ämnar sova. Deras eldshow är rolig och lyfter framträdandet ordentligt. Totalt sett var det ett helt godkänt gig och det står ännu en gång klart att Göteborg är Sveriges hårdrocksmecka.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Är Bråvalla ett hot mot Metaltown?
Festivalarrangörerna reflekterar
In Flames (2001-11-16)
In Flames (2011-07-09)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner