Joyzine.se


Recension - Demo

Kolonin
Tak av glas
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-19
Hemsida: facebook.com/kolonin

I låtens inledning dyker det upp ett jättekonstigt och faktiskt ganska värdelöst loungejazz-parti som varar i några sekunder. Jag förstår inte vad det ska tillföra och vad det alls gör där, någon måste ha fått totalt frispel i studion. Men det är också den enda invändning jag har, i övrigt är Tak av glas snudd på fenomenal.

Sångrösten är bekant. De så säreget ljudande stämbanden har sjungit sirliga melodier och hittiga refränger förr om än uppbackat av yster trallpunk. Då hette bandet Varnagel. I Kolonin gör sig Tobbe Malm ännu mer rättvisa. Sången är grym och passar ypperligt till soundet.

Ett sound som går ut på att blanda melodistark rock med snitsig pop och knöla in både klistrig synth och brötiga gitarrer i mixen. Det skulle kunna bli väldigt sökt och konstlat när gruppen kallar sin musik för hårdpop och försöker vara originella, men det känns fullständigt logiskt. Allt (utom de fem förhatliga sekunderna av loungejazz i introt) faller på plats väldigt snyggt. Det är emotionellt, det är hittigt, det är integritetsfullt. Det skulle gå att droppa en hel skur av referenser till andra band, men det behövs inte. Det skulle bara låta schizofrent och inte göra Kolonin rättvisa.

Tak av glas är lysande, ge mig mer! Gör det nu!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Kolonin

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner