Joyzine.se


Recension - Live

Mustasch
Hultsfredsfestivalen
2002-06-14
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-06-24
Hemsida: www.mustasch.net

Det måste anses som en stor bedrift av Mustasch att med sitt egentliga debutalbum ta sig hela vägen upp på Hultsfreds näst största scen. Att tiden för framträdandet satts till klockan ett på förmiddagen är dock något som ligger bandet i fatet. Mustaschs 70-tals flirtande riffrock passar helt enkelt inget vidare i fullt dagsljus och med bakfull publik.

Stundtals rockar bandet riktigt bra, men i det långa loppet tenderar materialet att bli något tjatigt. I långa stunder är det enbart trist rifftragglande som kastas ut från scenen och. Ibland känns musiken helt enkelt monoton och oerhört likriktad.

Som hetast är Mustasch i en utdragen allsångsversion av singeln Down in black och i Homofobic/Alcoholic från minicdn "A true sound of a new west". Vissa av de övriga låtarna fungerar också på ett bra sätt, men Mustasch har för få riktigt bra melodier under bältet för att funka klockrent live. Det blir för mycket vattentrampande och ointressanta partier för att jag ska slänga upp näven i luften och passionerat skrika ja på Ralf Gyllenhammars återkommande fråga om vi gillar hårdrock.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Siestafestivalen 2010
Sparzanza
Mustasch (2008-06-28)
Mustasch (2009-04-09)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner