Joyzine.se


Recension - Live

Skövdefestivalen
Valhall, Skövde
2001-03-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: -

Marknadsföring grabbar! Är det något ni hört talas om? Ska man få det att bli bra publiktillströmning måste man för fan (oops får man skriva så när det är kristna som arrangerar?) marknadsföra evenemanget! Arrangörerna bakom Skövdefestivalen falerade totalt när det gällde marknadsföringen av evenemanget och trots att det var riktigt bra band som stod på scen kom det på tok för lite folk.

Det var inte bara marknadsföringen som inte var något att hänga i julgranen, hela arrangemanget var skevt. Ljudet var uselt, arrangörerna hade dålig koll på speltiderna och rörde ihop det rejält för sig när de skulle försöka ta in en försening i spellistan. Vissa band fick spela kortare tid än vad de blivit lovade och stämningen blev därmed inte så hög som den skulle ha kunnat vara.

Bland banden som stod på scen den här dagen och kvällen fanns MÄHÄLIUM från Falköping som spelar relativt lättillgänglig trallpunk. På platta svänger de helt okej, men den här spelningen blev ingen höjdare. Märkbart frustrerade över en försening på närmare en halvtimme - orsakad av en strulande förstärkare - kickade de igång. Ljudkillarna fick inte någon ordning på ljudet under hela giget och det var helt omöjligt att höra texterna som framfördes. Killarna spelade bra men den där riktiga tändningen fanns inte där. Rka Starfighter bakom trummorna bör dock utses till kvällens kung på grund av sitt eleganta linne. Texten på bröstet var oslagbar: "Bränn Feven!".

Debbie Does Dogs fick spela betydligt senare än vad det var tänkt och det vore lögn att säga att deras gig var särskilt bra. Visserligen kom det lite folk till scenen när de gick på och visserligen var timmen sen, men grabbarnas musik håller inte. Jag är inte det minsta imponerad av sångaren och rent musikalisk är det en förfärlig blandning. Hårdrock blandad med nedstämd bas á la Korn är inte något som passar mig.

Det var två band som lockade extra mycket när man läste bandlistan och inte helt oväntat var det dessa två akter som gjorde att kvällen blev något sånär njutbar. Det stora dragplåstret var Transport League från Göteborg. De lirade riktigt bra och sångaren hade ordentligt driv i rösten vilket fick det hela att låta tufft. För en gångs skull var ljudet något i stil med bra och melodier och sång gick fram riktigt bra. Bandets låtmaterial är dock något enformigt och det hela hade känts lite bättre om de kapat ner livesettet med några låtar.

Bäst den här kvällen var Sengaija som precis som MÄHÄLIUM hör hemma i Falköping. De fem grabbarna i bandet tog över totalt och röjde för allt vad de var värda samtidigt som de spelade förvånansvärt prickfritt. Fredrik Lindberg som har hand om micken visade tydligt att hans röst är minst lika bra live som på skiva och hela spelningen var riktigt bra. Synd bara att de inte fick spela klart - på grund av arrangörernas taffliga försök att hinna ikapp tidsschemat.

Transport League och Sengaija räddade tillställningen från att bli ett riktigt fiasko, men ska det arrangeras fler sådana här tillställningar bör männen bakom tänka efter både en och två gångar. Ni kanske borde anställa en marknadsförare!?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner