Joyzine.se


Recension - Live

Oskar Linnros
Putte i parken, Karlstad
2013-07-06
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2013-07-08
Hemsida: oskarlinnros.seEn Oskar Linnros-spelning är en urladdning för publiken. Öppnande Klappar Och Slag från skivan med samma namn skapar snabbt och effektivt den där sköna feststämningen under en gassande Karlstad-sol. Det är febriga oemotståndliga toner från scenen och minst lika febriga gensvar från publiken. Bandet är samspelt och sådär löjligt tajta. Inte en strof ligger fel i den varma luften.

Under Hur Dom Än -vårens bästa poplåt- känns det som att Linnros slänger bensin på en redan glödande skara. Inte ens under lugna Tunga Moln blir det avslaget. Det är själfullt och hela tiden med det där dova basdunket som får höfter att skaka omedvetet. Och Linnros vokalistiska sidekick Seinabo Sey kompletterar Oskar Linnros med sin sammetslena men samtidigt urstarka röst på ett otroligt häftigt sätt. Hon ger verkligen setet en helt annan dimension och djup. Grymt snyggt.

De nya låtarna från vårens skiva står sig väl på egna ben (Från Balkongen är grymt fin). Ge de bara lite mer turnerande och självförtroende så kommer det bli hur bra som helst. Nu rivs störst jubel ner till ge ”gamla” låtarna från ”Vilja Bli”-skivan. Och konstigt vore väl annars. 25, Ack, Sundbyberg och Genom Eld är helt fenomenala poplåtar som blir så otroligt levande på en livescen.

Men alla Hellströms och Maskiner får ursäkta. Under den helt otroligt briljanta Från Och Med Du står jag mitt i det vackraste vykortet från Putte i Parken 2013. Den låten är så glad, dansant, medryckande löjligt svängig. Jag drog efter första gången jag sett Linnros framföra den låten parallellen med Springsteens Born To Run.

Jag står mer än nånsin fast vid mina ord.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Alexander Hellgren
Tack Putte! Tack Karlstad! Pt.2
Oskar Linnros (2013-01-01)
Oskar Linnros (2013-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner