Joyzine.se


Recension - Skiva

Purified In Blood
Reaper of souls, 2006
Skivbolag: Alveran Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-05-30
Hemsida: www.myspace.com/purifiedinblood

Sverige har The Haunted, Danmark har Hatesphere och Norge har – Purified In Blood. Det senaste i raden av moderna thrashband spottar dock betydligt ilsknare än sina föregångare. Bäva månde gudarna, här har vi något riktigt farligt på gång.

Ingen kan ifrågasätta The Haunteds kompetents och sinne för att skriva bra musik, men det osar och glöder inte om dem längre. De utstrålar inte otyglad frustration och ettrig ilska på samma sätt som i yngre ålder. Lite mer arg explosivitet är det i danska Hatesphere vars frontman Jacob Bredahl kan det där med att skrika lungorna blodiga. Men även danskarna får se sig omsprungna av Norges svar. Purified In Blood är arga så det räcker för hela den inhemska scenen och har samtidigt ett bra handlag med sina låtar.

I grund och botten är det furiös dödsthrash som är musikstilen för norrbaggarna, därmed har de en hel del gemensamt med nämnda Hatesphere. Men i Glenn Reaper och Hallgeir Enoksen har orkestern två sångare som ger en extra dimension. Den ene med en vanlig metalcorepipa, men med en extra dödsmetallväxel. Den andre med en isande ljus stämma som utan invändningar skulle ha kunnat användas i black metalsammanhang. De två herrarnas växlande rösterna emellan ger de redan bra låtarna extra kraft.

”Reaper of souls” är ett album som är fullkomligt hämningslöst och på sina håll väldigt ondskefullt. Kalla det ungdomlig entusiasm om ni vill, men gänget håller uppe sin energiska attack och rättframattityd genom precis hela skivan. Det enda som bryter av och ger lyssnaren chans att andas är några solon i Iron Maiden-skolan. Det här lovar gott för fortsättningen. Mycket gott!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Purified In Blood (2006-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner