Joyzine.se


Recension - Skiva

Kowloon Walled City
Container Ships, 2013
Skivbolag: Brutal Panda Records
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-02-16
Hemsida: www.inthewalledcity.com

Kowloon Walled City är ett band som känns som gjorda för att jag skall gilla dem. Skivbolaget jämför dem med storheter som Neurosis, Helmet och Failure. Förväntningar är på topp och när första låten The Pressure Keeps Me Alive drar igång så drar jag på smilbanden. Det är härligt slö och tung sludge som träffar riktigt rätt. Den inledande textraden "can you take it slow" är en snygg öppning och ger mig ännu högre förväntningar.

Så fort första låten är slut så händer det nåt, eller ja det händer inte så mycket alls. De kommande spåren känns som en upprepning av det första och det bjuds på för mycket liknande tongångar utan någon direkt finess. Låtarna har ju självklart delar i sig som gör dem unika, men de är få och långt i mellan. En melodislinga i Cornerstore gör extremt mycket för låten som i jämförelse med valfri Isis-låt skulle kännas blek. Det känns som om det är först på näst sista spåret Wrong Side Of History som det tänder till igen.

Det finns så många band som gör detta bättre, så som tidigare nämnda Isis eller de tekniska mästarna i Keelhaul. Jag hoppades på “Container Ships”, men måste erkänna att jag är besviken, skivan är helt enkelt tråkig. Om de bemästrat sitt flyt i låtarna bättre och jobbat med lite fler tongångar och nyanser hade det kunnat bli mycket bättre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner