Joyzine.se


Recension - Live

Dead By April
Pier Pressure, Göteborg
2010-06-20
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-21
Hemsida: www.deadbyapril.com

Ifjol lirade Dead By April på Metaltown och hade så dålig koll på tiden att man missade att få spela sin dåvarande superhit Losing you. I år har de komprimerat setet så hårt att de strosar av scenen redan några minuter före utsatt tid. Ska man ta det som ett tecken på att orkestern börjat bli rutinerad?

Det är möjligt att det är så, något som man däremot absolut inte kan komma ifrån eller resonera kring är att nyhetens behag inte längre finns där och i och med det börjar Dead By April kännas lite platta. Det kan inte ens nye sångaren Zandro Santiago råda bot på. Han fixar visserligen sången helt okej (till skillnad från kollegan Jimmie Strimell som ylar synnerligen falskt när han ska sjunga rent, han borde hålla sig till sin tjusiga skrikpipa fullt ut), men står annars stel som en pinne rakt upp och ner. Det är långt ifrån någon scendomptör orkestern plockat upp.

Det är egentligen inte nämnde Strimell heller. Lite go göteborgska, några ”är ni med?” och ”ja jävlar nu blir det röj” håller så klart när man är ett nytt band som precis exploderar. Men efter några år på scenen med samma låtmaterial krävs det lite mer. Chansen blir större och större att de flesta i publiken redan har sett gruppen och att de gång på gång upprepar sig gör att aha-upplevelsen uteblir.

Nu kan man inte påstå att Dead By April är dåliga på Pier Pressure, snarare ointressanta. Det händer för lite och låtarna börjar bli uttjatade (även om Stronger fortfarande håller högsta klass) vid det här laget. Vad gruppen behöver är en nytändning i form av en ny platta med lite låtar som inte stryker lika mycket medhårs utan vågar utmana och lite större fantasi än det vanliga trötta hårdrockstugget från sina sångare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

House of Metal 2010
Hultsfredsfestivalen 2008
Dead By April (2008-11-20)
Dead By April (2009-07-10)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner