Joyzine.se


Recension - Skiva

Novembre
The Blue, 2007
Skivbolag: Peaceville
Av: Sheena Lindberg
Publicerad: 2007-12-04
Hemsida: www.novembre.co.uk

Detta är bra metal. ”The Blue” får alla mina sinnen att vilja ha mer. Och att lyckas med något sådant har jag för mig är relativt svårt. Novembre påminner dock lite för mycket om Daylight Dies, på ett lite glättigare sätt. Men det tar jag inte som något negativt egentligen, då Daylight Dies inte alls gjorde en dålig skiva här nu senast, i och med ”Dismantling Devotion”.

Jag fullkomligt njuter av samspelet mellan bas och trummor. Då jag är lite av en trumälskare spinner jag som en kattunge av att det inte blir några jobbiga avslut på trummor, då man varvar mellan slagen. Att det sedan i sig är ett så pass bra samspel med bas, och gitarr för den delen, är bra.

Vet inte hur många gånger jag fått förklara vad jag menar med att en gitarr kan visualisera. För mig kan en gitarr berätta och förmedla, vilket många av låtarna på ”The Blue” gör. Vet inte hur många olika platser jag hann passera då jag lyssnade på skivan, men tillräckligt många för att det skulle kunna kallas a album of journey för min del.

Carmelo Orlandos röst är lite egen, den panorerar mellan lite smörig till en skön growl. Han sjunger bra och får nog många att försöka tränga sig in i texterna. Jag vill också säga att sången kan vara lite för ångestladdad på sina ställen, men kan inte påstå att det känns missplacerat.

Favoriter på “The Blue” är Aenemia och Bluecracy. Båda låtarna har något speciellt. I övrigt fungerar låtarna, jag finner ingen låt jag direkt vill dissekera.

The Blue påminner lite om en godnattskiva, en sådan man kan somna in till av ren njutning, men ändå inte. Det är en bra skiva, en skiva som passar in riktigt bra i en skivsamling. Det som drar ner betyget är att jag inte finner något riktigt eget med skivan. Den ger mig inget jag saknat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner