Joyzine.se


Krönika

En enkelbiljett till himlen

Jag har aldrig personligen träffat Morrissey. Jag har aldrig skakat hans hand eller frågat hur han mår. Jag har tyvärr aldrig fått berätta för honom vad han och hans texter betytt för mig. Hur hans musik mer eller mindre uppfostrat mig, öppnat mina ögon till en värld av ord. Ord som tillsammans byggt broar som tagit mig till uppfyllandet av drömmar.

Men jag och Morrissey har stått under samma himmel. Under samma stjärnklara himmel i Småland. Inte bara en, utan två gånger. Under en kort tid i världshistorien delade jag och Morrisey sida i historieböckerna. Det kan aldrig någon ta ifrån mig.

Det är detta som gör musikupplevelsen så fantastisk. Att på plats få, inte bara se och höra, utan att verkligen få uppleva musik. Att den där låten du lyssnat på miljontals gånger hemma nu mitt i en sommarnatt förvandlas till en upplevelse, en ibland överjävlig upplevelse.

Du och din favoritartist eller grupp andas samma luft. Ni ser samma blickar och samsas för en kort stund om samma plats i detta gigantiska universum.

Att med den fantastiska uppfinningen som i folkmun kallas för musikfestival få göra denna extraordinära upplevelse (kanske) flera gånger under en och samma helg, under ett och samma dygn, ja det är ju inget annat än en gudagåva.

Den briljanta människa som var först med att komma på detta fenomen att samla artister och låta de uppträda på en plats under flera dagar. Ja den människan förtjänar alla nobelpris och övriga medaljer som någonsin skapats.

Så ta nu ditt förnuft till fånga. Besök en festival i sommar. Gå på en gratiskonsert i en park. Köp en biljett till en spelning på ett torg i din stad. Gör vad som helst, bara du lovar mig att gå och se din favoritartist i sommar. Dela den där sidan i historieboken. Andas den där luften och kisa mot samma sol.

För även om du aldrig lyckas skaka den där handen eller bjuda på den där ölen. Så kommer du alltid ha kvar minnena och upplevelsen från den där platsen i universum. Den där platsen som ni delade under den där korta stunden.

Det kan aldrig någon ta ifrån dig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Ricky Holmquist 2013-05-08

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner