Joyzine.se


Recension - Live

Me And My Army
Det Stora Kalaset, Karlstad
2011-04-29
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2011-05-01
Hemsida: www.meandmyarmy.se

Me And My Army

Andreas Kleerup är en mästare på att, med vad som ter sig som ganska enkla medel, bygga upp smått fantastiska poplåtar. Han har visat det tidigare i sina samarbeten med exempelvis Robyn och Titiyo och gör det nu också med sin egna, nybildade armé. Nu har han, som bekant, också tagit steget fram i rampljuset och iklätt sig rollen som frontman.

Man behöver inte direkt trängas framför den lilla scen där Me and My Army spelar denna kväll och det är överlag en ganska sansad stämning. Kleerup konstaterar att ”det är lite lounge-känsla” i lokalen och jag tycker det är en klart passande beskrivning.

Kvällens höjdpunkter blir titelspåret från den självbetitlade debutplattan och den klockrena singeln The Only One. Chemicals får inte glömmas heller, där visar Andreas Kleerup upp sin musikaliska genialitet i ett mycket snyggt gitarrsolo.

De högsta glädjeropen från publikskaran (som har blivit större mot slutet av konserten) kommer dock när Kleerup kommer tillbaka in på scenen och på egen hand framför en akustisk version av mästerverket With Every Heartbeat, som vi är vana att höra med Robyn på sång. Det blir en perfekt avslutning på en mycket bra spelning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Putte i Parken 2011
Det Stora Kalaset 2011
Me And My Army (2011-01-01)
Me and My Army (2011-07-07)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner