Joyzine.se


Recension - Demo

Panopticon
Like flowers fade
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-06-29
Hemsida: www.panopticon.tk

När jag i recensionen av Panopticons förra demo ”Listen” nämnde Phoney Phokes som en referens gnällde en av funkarna lite på mig. Han kunde inte se hur lilla Panopticon kunde liknas vid betydligt hetare Phoney Phokes. Faktum är att jag fortfarande tycker jag hade rätt den gången. Nu däremot har Panopticon tagit ett steg i en helt annan riktning och några likheter föreligger inte längre.

På ”Like flowers fade” är Panopticon ett mycket mognare band. Inte alls färdigutvecklat på långa vägar, men mil från var de stod på ”Listen”. Den här gången håller samtliga melodier hög klass och ynglingarna tycks ha en mycket bättre riktning mot vad de vill åstadkomma. Det handlar kort och gott om okonstlad popmusik. Lite melankoli, lite blås och rakt gitarrkompande. Stundtals låter de rent av som ett fjunigare David and the Citizens.

Som den unga orkester Panopticon fortfarande är finns det dock självklart många saker att jobba på. Tightheten är det lite si och så med och jag är inget större fan av Mikael Mellbergs ostadiga och lite självömkande sång. Jag klagar på precis samma saker som senast med andra ord. Nu är det dock fem klasser bättre och jag gillar ”Like flowers fade” lika bra som den senaste Phoney Phokes-demon. Undrar om jag får skäll nu?!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Panopticon ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner