Joyzine.se


Recension - Live

Khoma
Arvikafestivalen
2006-07-15
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-07-18
Hemsida: www.khoma.net

Det är ingen tvekan om att man kommer långt med attityd och en grym inställning, för trots att det är glest mellan raderna och allsång på Skansenväder, blåser Khoma bort det mesta i sin väg med sin mörka emocore. Sångaren Jan Jämte är mer ett vilddjur än något annat. Ett tag blir jag nästan rädd för att han helt enkelt ska explodera av all inbördes energi som bara väntar på att få välla fram.

Övriga medlemmar hamnar något i skymundan vad det gäller frenesi men den energi de har kanaliserar de ner i sina instrument och ut genom högtalarna istället. Faktum är ändå att de gör det hela förgäves, mot dagens förhållanden står de maktlösa. Något som också märks efter ett tag på själva utförandet. Rent ljudmässigt låter det både tight och kompetent, det märks att dessa herrar har lirat en och annan gång förut, men kanske är det just därför jag har svårt att hålla uppe mitt intresse. För att använda en gammal klyscha, det låter som på skiva. Ingen större spänning.

Det finns varken toppar eller dalar, bara en jämtjock massa som blir långtråkig i längden. När till och med Joyzines egen Mikael Mjörnberg börjar snarka ljudligt på gräsmattan bredvid mig bara några låtar in i setet är det svårt att hålla tillbaka mina egna gäspar. Om Khoma fått samma tid som närbesläktade Cult Of Luna hade förra året tror jag däremot att det hade varit en helt annan sak. Den här typen av musik ska helt enkelt inte spelas förens solen har gått ner.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Siestafestivalen 2010
Trästockfestivalen 2010 - fredag och lördag
Khoma (2011-06-17)
Khoma (2006-07-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner