Joyzine.se


Recension - Live

Nifters
Linköping Metal Massacre 4
2010-03-06
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-07
Hemsida: myspace.com/nifters

- Det här är massakern av döda sillar, gormar sångaren Mats Larsson när Nifters stormar upp på metalmassakerns minsta scen.

Han har så rätt. Dels är det ont om besökare på arrangemanget över huvud taget och ett lätträknat fåtal av dessa har letat sig in i lokalen för att se Norrköpings stoltheter. Dels står de som är på plats som fastfrusna i golvet. Så typiskt svenskt och samtidigt ganska väntat.

Lyckligtvis låter sig inte bandet nedslås av detta utan satsar helhjärtat genom de trettio minuters speltid man tilldelats. Det visar sig väldigt snabbt att det är på livescenen bandet gör sig som bäst. Skivorna i all ära, men de har alltid haft en tendens att bli lite för ojämna för sitt eget bästa. I rampljuset när de kan plocka och välja och dessutom levererar med riktig tyngd och pondus blir det en helt annan sak. Speciellt som nämnde Larsson är en riktigt furiös frontman.

Med den inställning Nifters, tjusigt uppsvidade i matchande skjortor, visar är det ingen som reflekterar närmare över att semihiten If this one becomes a hit a swear I am going to kill myself helt utelämnas ur setlistan. Den lämnar ingen större lucka efter sig då nya kompositioner som hittiga Cancervive? och brutalt ilskna Next stop devastation stuvats in i dess ställe. Det är en fokuserad halvtimme med uteslutande bra låtmaterial som bjuds denna kväll i Linköping.

Jocke Göthberg maler lika mycket nikotintuggummi som stockar bakom trumsetet, Mats Larsson spottar ur sig texterna och Zwedda Svedbo ser ut precis som om livet hängde på hans gitarrspel. Det är inte utan att man reflekterar över orättvisan i att Bullet drar betydligt större publik med sin afterski-metal på scenen bredvid.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Linköping Metal Massacre 4
The Nifters (2003-01-01)
Nifters (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner