Joyzine.se


Recension - Skiva

Elegant Machinery
Move (CDs), 2008
Skivbolag: Sound Pollution
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2008-10-04
Hemsida: www.elegantmachinery.se

Elektronisk musik är väldigt gångbart just nu. Svensk pop kommer allt som oftast klädd i en synt- eller datorbaserad kostymering. Till och med i en så pass konservativ genre som hiphop har det elektroniska letat sig in. Kort sagt, det är väldigt modernt. Modern är däremot inte Elegant Machinerys musik. Elektroniskt förvisso, men på ett väldigt åttiotalistiskt sätt. Vilket kanske inte är så konstigt med tanke på när bandet startade. Mindre Kleerup och mer Pet Shop Boys. Fast betydligt sämre.

De två låtarna på singeln framkallar ofrivilligt hemska bilder. Träningsjackor i neonfärger, helst rosa eller turkost. De där förinspelade slingorna på leksaksaffärernas syntar, som man drev föräldrar till vansinne med som liten. Brun utan sol (?) och konstiga frisyrer. Jag garanterar inte att något av det nämnda är särskilt specifikt för 80-talet, men poängen är att musiken kommer i andra hand efter alla plågsamma intryck. Och det gör faktiskt inte så mycket. Musiken är nämligen inte värd att bry sig om. Jag har väldigt svårt att se vem som skulle uppskatta det här, förutom av rent nostalgiska skäl. Jag tänker först på ett lågstadiedisko, men även kidsen hade troligtvis skrattat och himlat med ögonen. De vet att de är värda bättre. Den här typen av elektronisk musik borde vara utdöd och inte saknad av någon.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Elegant Machinery (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


palle, 2008-12-04 01:02:14 (85.230.234.185)

jag har lyssnat på synth sen 82 och blev skit glad när dom startat igen =) musik man blir glad av.. kleerup blir man inte glad av,även om han e duktig.

Kalle, 2008-10-05 22:59:39 (78.156.192.222)

Jag gillar elegant machinery som fan, sen vad A Hellgren tycker om musikstilen få väl han stå för.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner