Joyzine.se


Recension - Skiva

Sophie Rimheden
Traveller, 2008
Skivbolag: Sophie Rimheden Productions/Nons License
Av: Mattias Hjelm
Publicerad: 2008-05-05
Hemsida: www.sophierimheden.com

Sophie Rimheden är kanske en ny bekantskap för många, men faktum är att ”Traveller” är hennes fjärde fullängdsalbum – femte om man räknar in ”Underneth the Floor” som hon släppte under artistnamnet Hayce.

Överlag upplever jag ”Traveller” som överproducerad – det är en orgie av små ljudfragment som försvårar möjligheten att få ett snabbt positivt intryck. Ord och fraser är upphackade i smådelar som monterats ut i arrangemanget på ett finurligt men i längden störigt sätt. Det var kul när Adam Tensta gjorde det i My Cool men så fräscht var det inte att det funkar i den här utsträckningen.

Det är lite synd att Sophie har valt att gömma sin mjuka och snygga röstkaraktär under en väldig massa med samplingar. Resultatet blir dessvärre att den stora publiken inte kommer att hitta Sophie med denna platta – det är lite för utflippat och udda.

Samtidigt går det absolut inte att döma ut ”Traveller” helt. Låtarna är i många fall snygga små electro-kompositioner – ofta med tydliga Club- och Dance-influenser. Eller som harmoniska Need a Change som har ett mer smakfullt arrangemang av samplingarna och som bär tydliga spår av renodlad Pop. Detsamma gäller You Lose som har en mycket trevlig refräng. Men det överlägset bästa spåret är utan tvekan Come here to me. Om Sophie planerar att släppa en singel från ”Traveller” hoppas jag att den blir förstavalet.

Adam Tensta nämnde jag… han är med på ett spår på plattan – Stay the night. Inte för att jag tycker att han tillför något till låten i stort, men man känner igen hans röst och (återigen) de upphackade orden. Risken är väl överhängande att den blir förstasingeln i och med hans medverkan. Hoppas inte…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner