Joyzine.se






Recension - Live

Engel
House of Metal, Umeå
2011-03-05
Av: Johan Norström
Publicerad: 2011-03-06
Hemsida: engelpropaganda.com

Det är väldigt mycket med Engel som jag gillar, men fjolårssläppet ”Threnody” har inte direkt levt upp till sin föregångares arv i mina öron. Jag tror att det kommer ändras under de kommande veckorna. Efter den otroliga urladdning Engel gör på House of Metal denna lördagskväll förtjänar såväl band som skiva som jag själv som lyssnare en ny chans.

Setlistan är magisk, dramaturgin är helt enastående, det är som att konserten lyfter hela tiden. Den börjar på 100 % och blir bara och bättre och bättre för varje liten andningspaus Engel bjuder på. Magnus Klavborn äger publiken fullständigt med sitt uppfordrande, energiska kroppsspråk och sin villkorslösa passion för att alla ska ha det så bra som det går. Klockrent, har jag skrivit i mina anteckningar vid upprepade tillfällen, klockrent.

Utifrån tidigare resonemang, att konserten växer hela tiden är det hyfsat självklart att slutet av konserten är den absolut största behållningen. Från senaste singeln Sense the Fire, genom min personliga favorit Feed the Weak till avslutande In Splendour är det stört omöjligt att inte ryckas med i extas. Fem plus, fem getingar, 100 %, 10/10, glad gubbe, använd vilka symboler ni vill för begreppet ”perfekt genomförd konsert”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Lillasyster
Primal Fear
Engel (2009-07-04)
Sabaton (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner