Joyzine.se


Recension - Skiva

Abramis Brama
Live!, 2007
Skivbolag: Transubstans
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-26
Hemsida: www.abramisbrama.com

Midsommarhelgen spenderades i en liten pittoresk stuga belägen i en skog, men ändå med strandtomt, i utkanten av Askersund. Med pittoresk menar jag verkligen pittoresk; röd stuga med vita husknutar, utedass (dock endast för syns skull), vattenbrunn och en egen odling av grönsaker. Inuti var fästningen något mer modern, men fortfarande med inslag av det förgångna. Bland annat olika typer av kartor på väggarna. Inte bara vanliga kartor, utan också svampkartor, fågelkartor och fiskkartor. Och det var på den sistnämnda som den stora gåtan fick sin lösning. ”Brax. På latin Abramis Brama ”.

Så, brax alltså. Tja, kommer man undan med namn som Träd, Gräs och Stenar och Hoola Bandoola Band kommer man säkert undan med brax också. Sist jag stiftade bekantskap med Abramis Brama blev jag mer ilsk än tjuren Ferdinand då denne satte sig rakt på en humla. Den här gången är det lite andra tongångar i min luta. Visst låter det fortfarande väldigt mycket Soundgarden goes svensk progg, men den här gången är det på ett betydligt mer positivt sätt. Uffe på sång är grym!

Hela familjen fisk har ryckt upp sig med råge! Det är inte ofta man får lyssna till band vars liveplattor slår deras studioplattor med hästlängder, men ”Live!” är precis en sådan skiva. Det är nästan så att jag själv hade önskar att jag var där och bevittnade spektaklet. Helt plötsligt kan jag till och med köpa de taffliga svenska texterna. I den här tappningen blir de mest småkomiska istället, på ett bra sätt! Det här var faktiskt en riktig fullträff Abramis Brama!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Abramis Brama (2009-01-01)
Abramis Brama (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner