Joyzine.se


Intervju

Metaltown/Pier Pressure 2007

Några enkla frågor till Kristian Kornhag, till vardags vid Kulturbolaget i Malmö och i sommar en av arrangörerna bakom festivalerna Metaltown och Pier Pressure i Göteborg.

Efter tidigare års succéer vad är förväntningarna på årets upplaga av Metaltown?
Förväntningarna är självklart höga och ambitionen är ta festivalen ett steg framåt för varje sommar.

Har ni någon speciell strategi när ni bokar band?
Strategin är helt enkelt att hitta en bra blandning av de mest intressanta banden inom genren.

Hur är känslan inför artistuppbådet så här långt? Något favoritgäng?
Vi är väldigt nöjda med den line-up Metaltown hittills presenterat. Och än finns det band som tillkommer. Personligen ser jag väldigt mycket fram emot Mastodon och Cult Of Lunas spelningar.

Ifjol gnälldes det en hel del på att köerna till baren var omänskligt långa, har ni gjort något för att undvika sådana problem i år?
Man lär sig alltid av sina misstag och detta är verkligen något vi är medvetna om behöver förbättras till sommarens festival. Det kommer framförallt finnas mycket mer barpersonal och barområdet kommer vara annorlunda utformat.

Det har cirkulerat rykten kring att Marilyn Manson skulle vara bokad till Metaltown som ni sedermera har dementerat, hur uppstod dessa egentligen?
Som jag har förstått det var det amerikanska Billboard som felaktigt gick ut med det på sin hemsida, men jag vet inte vad som var källan. Förhandlingar fördes som med så många andra band, men inget var bekräftat.

Ni anordnar även Pier Pressure för första året i år, hur har tankarna gått inför den satsningen?
Det är ett stort och krävande arbete att bygga upp ett festivalområde i den storleken som Metaltown är, så vi tyckte att det var dumt att bara utnyttja det under en dag. Samtidigt ville vi göra något med en helt annan inriktning än Metaltown och det känns jättespännande!

Hur verkar intresset för de två dagarna vara så här långt?
Väldigt bra! Jämfört med samma tidpunkt inför förra årets Metaltown är biljettförsäljningen större, vilket helt klart ger en bra indikation om intresset. Pier Pressure som vi arrangerar för första året och som inte är ett inarbetat namn, har verkligen slagit oss med häpnad. Band som My Chemical Romance, Billy Talent och så vidare har en extremt hängiven publik och det gör det hela väldigt roligt att jobba med.

Tycker ni att Metaltown/Pier Pressure fyller ett tomrum som funnits i festival-Sverige?
Det tycker jag absolut! Båda två är så pass nischade till skillnad från både stadsfestivaler och många andra svenska festivaler.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2007-05-15
Foto: 1. Earache (Cult Of Luna) 2. Dustin Rabin (Billy Talent)
Hemsida: www.metaltown.se

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner