Joyzine.se


Recension - Skiva

Abramis Brama
Dansa tokjävelens vals/När tystnaden lagt sig, 2005
Skivbolag: Transubstans
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-02-28
Hemsida: www.abramisbrama.com

"Imagine November combined with old Black Sabbath but recorded in the 90s”. En väldigt träffsäker analys från herrarna borta på Transubstans Records. För visst ekar det Black Sabbath om denna komboskiva innehållandes fyra spår vardera från de båda nysläppen ”Dansa Tokjävelens Vals” och ”När Tystnaden Lagt Sig”. Fast kanske mer då en sämre variant av Sabbath med texter på svenska och en ganska risig produktion.

Det faktum att texterna är på svenska gör att man tidigt är ute på farligt vatten. För att det hela inte bara ska bli tramsigt gäller det att hålla en hög standard vad det gäller lyrikens innehåll eller i alla fall ha en tematisk variation. Annars sitter man där i folkviserockträsket vad det lider. Abramis Brama trillar dit så det stänker om det och sitter djupt nersjunka i ovan beskrivna träsk.

I de fyra första låtarna, från ”Dansa Tokjävelns Vals” är det något som får mig att tänka på Svarte Pan, en mer modern variant av dessa stonerträskrockare. Döm av min förvåning då bandet helt plötsligt tror sig ha förvandlats till självaste Soundgarden. Sången på låtarna från ”När Tystnaden Lagt Sig…” är fortfarande på svenska men det är så mycket Chris Cornell-apning att det blir pinsamt. Ingen vidare förbättring här även om det i alla fall verkar ha hänt något i utvecklingen.

De båda smakproven från fullängdarna ter sig i det närmaste som ett val mellan pest eller kolera, för att verkligen ta det hela till sin spets. Mycket stonerflumrock, släng in lite dansande med tokjävlar och en dos falsettsång så har du en inte allt för lyckad musikkompott kallad Abramis Brama. Vissa saker bör verkligen inte grävas fram, varken i tid eller otid.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Abramis Brama (2007-01-01)
Abramis Brama (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner