Joyzine.se


Recension - Skiva

Bison
Sanningen om sanningen, 2006
Skivbolag: Trapdoor Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-14
Hemsida: www.bison-stockholm.com

Det behövs band som utmanar och går utanför den traditionella trallpunkmallen. De senaste tio åren har de flesta banden inom genren låtit precis likadant. Bara försökt efterlikna de gamla klassikerna som jag blivit rejält trött på att upprepa.

Därför känns Bison som en frisk fläkt. Deras sätt att mixa upp sin trallpunk med betydligt tyngre rock är välkommet. All utveckling måste vara av godo inom denna stagnerade genre. Synd bara att stockholmskillarna inte är lika bra låtskrivare som de är nytänkare.

”Sanningen om sanningen” är nämligen inget annat än en provkarta i besvikelser. Inför varje ny låt hoppas jag att det vitala, spännande ska komma, men blir varje gång blåst på konfekten. Bison hittar nämligen aldrig fram till något som låter särskilt kul. De saknar förmågan att skriva tilltalande låtar. Det tunga riffandet sitter, trallpunksfraseringarna är de rätta, men låtarna är bara trista. Ja, rent av platta.

Jag hittar ett undantag, andraspåret Kaliber är en bra, snärtig bit. Men det räcker förstås inte. Att släppa en skiva som låter som Coca Carolas skrotade idéer inspelade med hårdrocksriff kommer naturligtvis inte att imponera på någon större publik.

Det känns väldigt dumt att skriva det, men jag föredrar förutsägbart tragglande trallpunk framför ”Sanningen om sanningen”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner