Joyzine.se


Recension - Skiva

Sarah Jezebel Deva
The Corruption of Mercy, 2011
Skivbolag: Listenable Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-20
Hemsida: myspace.com/jezebeldeva

Efter en karriär på de stora scenerna, men i skymundan av sina arbetsgivare, är det kanske inte så konstigt att Sarah Jezebel Deva känner stor lust att få stå på egna ben. Men ibland är det inte någon bra idé att följa sitt hjärta, ibland ska man kort och gott sätta sig på ändan och vara nöjd med det man har.

Deva släppte efter lång och trogen körtjänst inom metalbranschen, främst bakom likaledes brittiska Cradle of Filth, sitt första soloalbum ifjol. Hur det lät vet jag faktiskt inte, jag har inte hört det, men var det i närheten av lika slentrianmässigt och könlöst som ”The Corruption of Mercy” är det inget annat än märkligt att hon fick släppa en platta till istället för att omedelbart kommenderas tillbaka till körmikrofonen.

I ett hopkok som är någon sorts mix mellan goth och smattrande black metal-trummor sjunger Sarah Jezebel Deva som om det var ett tvång. Inlevelsen är noll och när låtmaterialet är på sin höjd slätstruket blir det förstås oerhört trist att lyssna. Det låter inte som om sångerskan vill någonting över huvud taget med sin musik och sin sång.

Det hela sammanfattas ganska klockrent av den hiskeliga covern på The Cranberries monumentala hitlåt Zombie. Brittiskan sjunger den som om det vore ett straff. Det är så själlöst och platt att det knappt finns ord för det.

Varför ens försöka om man inte har minsta lilla avsikt att sätta någon form av avtryck?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner