Joyzine.se


Recension - Skiva

The Very End
Mercy & Misery, 2011
Skivbolag: SPV/Steamhammer
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-07
Hemsida: www.theveryend.net

Jag ska inte sträcka mig så långt som till att påstå att det klatschiga bandnamnet är det bästa med den här orkestern, det är ett gäng duktiga herrar. Men namnet är tyvärr mer påtagligt än den musik som framförs på ”Mercy & Misery”.

I någon sorts ljummet mellanläge mellan heavy metal, thrash och den mjukaste av melodisk dödsmetall rör sig orkestern och de gör det utan att egentligen engagera mig. Visst, både riffen och den smittsamma melodin i The Leper imponerar, men alldeles för mycket stampar på tomgång utan att egentligen få tummen ur.

Kanske är det därför orkestern ger sig på att framföra en cover av Led Zeppelins fantastiska Immigrant song? Med tanke på originalets briljans är det naturligtvis givet att The Very End aldrig riktigt kommer i närheten. Samma sak är det med Maniac (den gamla Flashdance-biten som har mer än fem saker gemensamt med Stings hitlåt Englishman in New York ni vet) som smugits med som bonusspår. Det blir aldrig särskilt bra.

Tyvärr är det just de här två halvdana coverspåren som hänger sig kvar när man stoppat undan skivan. Något som kanske säger mer om det övriga materialet än vad tyskarna egentligen vill kännas vid.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner