Joyzine.se


Recension - Skiva

The Handsome Family
Wilderness, 2013
Skivbolag: Carrot Top Records
Av: Jonatan Rosenberg
Publicerad: 2013-06-03
Hemsida: www.handsomefamily.com

The Handsome Familys nya album”Wilderness” är en temaskiva om djur. Texterna är skrivna av Rennie Sparks och handlar om hackspettar, bläckfiskar och måsar medan musiken fortsätter i samma fotspår som på de senaste skivorna ”Last Days Of Wonder” och ”Honey Moon” med avskalade arrangemang där Brett Sparks baryton får ta störst plats i ljudbilden.  

Någonting som utmärker denna skiva i jämförelse med tidigare album är förutom djurtemat Brett Sparks elgitarr i låten Frogs som tar stor plats på ett sätt som vi inte är vana att höra hos bandet. Jag minns inte senast jag hörde en så vacker gitarr, de enkla men mycket snygga och effektfulla gitarrsolona gör låten till en av skivans finaste stunder och en höjdpunkt bland Handsome Familys låtskatt.  

På resten av ”Wilderness” fortsätter Handsome Family övertyga mig om sin storhet bland bluegrass-fioler, försiktiga sångstämmor och märkliga texter som bland annat handlar om en kvinna vid namn Mary Sweeney som tar kokain för att lugna sina nerver för att sedan slå sönder fönsterrutor. Andra berättelser kretsar kring känslan av att känna sig vilsen och hur en gyllene ödla biter flera flickor i en stad vilket leder till att those sweet girls lay stiff in their beds like frozen ice up on the branches.  

Just texterna på skivan är som vanligt det som gör Handsome Family så fantastiska, texter som alltid känts som en perfekt symbios mellan Charles Burns serier och Leonard Cohens allvarliga prosa. Jag är till exempel väldigt förtjust i texten till Owls som berättar om detta opålitliga djur: The owls with their feathers of silk, the owls they mock me and have stolen my pills.  

Trots att ”Wilderness” inte är en lika stark skiva som mästerverken ”Through The Trees” och ”Twilight” är det ändå ett av årets hittills bästa album och jag kan inte ge den annat än högsta betyg för det här är musik utan motstycke. Det säger inte lite om hur hög klass Handsome Familys musik håller. 

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner