Joyzine.se


Recension - Skiva

Quintessence Mystica
The 5th Harmonic Of Death, 2011
Skivbolag: Schwardorn Production
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-07
Hemsida: myspace.com/schwarzdornproduction

Bäva månde världen. Alla forskare och religiösa ledare kan lägga sig platt och ge upp sina missioner. Ukrainas Quintessence Mystica bildadades nämligen allena för att uttrycka det som övergår vårt förstånd, det som finns bortom vetenskap och religiösa förklaringar. Och jag måste varna er, det ser inget vidare vackert ut.

Vitsigt värre va? Ja, att ukrainarna Master Alafern och Dromos Aniliagos på fullaste allvar uttrycker just de anspråk som jag beskriver ovan är inget skämt, det är på allvar, men när jag skriver att det ser mörkt ut beror det naturligtvis på att debutalbumet ”The 5th Harmonic Of Death” är så erbarmligt dåligt. Nästan skrattretande faktiskt.

Herrarna från öst har förstås tagit fasta på hur de lärt sig att obskyr black metal ska låta och grundar den på en sunkig trummaskin som de antagligen prutat sig till vid någon skabbig gränsövergång. Det låter sumpigt, låtarna saknar godtagbara strukturer och är mest konstiga collage där konstiga och dåligt inspelade infall staplas på varandra utan logisk mening. Är det en domedagsvision de är ute efter att måla upp måste man faktiskt säga att de lyckas. På ett dåligt sätt.

Några svepande atmosfäriska synthbitar mellan låtarna går faktiskt att lyssna på och nästan att uppskatta, men det är också det lilla. Att den här skivan över huvud taget ges ut är märkligt, men det är knappast någon slump att den ser dagens ljus på ett obskyrt miniputt bolag i Tyskland.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


naken janne, 2011-12-27 21:31:08 (213.64.221.2)

så jäkla dåligt var det väl inte? men inte så underbart heller! haha 2/5?

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner