Joyzine.se


Recension - Live

Hardcore Superstar
Linköping Metal Massacre 4
2010-03-06
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-07
Hemsida: www.hardcoresuperstar.com

Känslan finns där redan från första tonerna i Beg for it. Det här är en spelning i mängden för Hardcore Superstar. Jag hade förmånen att beskåda gängets turnéavslutning på Skogsröjet i somras, det var en helt fantastisk natt där göteborgarna trots flera tekniska missöden var laddade till tänderna och levererade så furiöst att det slog gnistor om dem. Skillnaden mellan den spelningen och den här är som natt och dag.

Ändå imponerar Hardcore Superstar bitvis. Lägstanivån är förvånansvärt hög och samspelet går det absolut inte att klaga på. Jocke Berg har en tendens att bli lite väl gapig ibland och jag saknar fortfarande några av de riktiga hitmelodierna från de första plattorna i setlistan, men det är skavanker som man får lära sig att leva med om man ska få ut max av bandet i livesituationen.

Bag on your head görs den här kvällen i en intensiv version och är den låt som står ut mest ur mängden. För en mängd är låtarna att betrakta som den här aftonen. De flyter i varandra på ett sätt som jag inte tidigare förknippat med Hardcore Superstar, jag antar att det har att göra med laddningsnivån hos bandet. Konserten bara rullar på och rätt vad det är kliver hårdrockarna av scenen utan att man egentligen hunnit reflektera över att de faktiskt spelat en stund. Det är en småtrevlig, men knappast särskilt minnesvärd konsert och herrarna fortsätter nog sitt evinnerliga turnerande utan att en enda gång vända sig bakåt och minnas den här kvällen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

LOK
Årets bästa 2011 enligt Sebastian Norling Rauhala
Hardcore Superstar (2008-06-27)
Hardcore Superstar (2008-06-26)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner