Joyzine.se


Recension - Live

Soilwork
Metaltown, Göteborg
2008-06-28
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-30
Hemsida: myspace.com/soilwork

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Ola Flink är Soilworks stjärna. Med sitt karakteristiska sätt att hålla basen, sina knäböjningar och lustiga danser är han ett svenskt svar på Killswitch Engages Adam Dutkiewicz. Utan att det går till överdrift och blir så tramsigt som i jänkarens fall.

Men den här eftermiddagen hade Skåneorkestern klarat sig fint även utan Flinks konster (och klarar sig utan flyktade gitarristen Ola Frenning gör de, han ersätts av en hårfager fransman). De manglar nämligen med hänförande kraft och setlistan är ett pärlband av hits (okej då, några bitar från senaste plattan hade de faktiskt kunnat skippa). Bastard Chain träffar mitt i plytet, As we speak gungar sig fram och i Stabbing the drama och Nerve visar Björn ”Speed” Strid varför han anses som en av genrens bästa sångare. Allting är snortight.

Gruppen belönas också med ett av de bästa ljuden under festivalen vilket skänker extra kraft till framförandet. Det låter rent av bra redan från inledande Sworn to a great divide och kulminerar i mustiga Rejection Role.

Enda smolket i glädjebägaren är att Speed inte är den största av mellansnackare. Visst glimtar han till då och så, men ”nu ska vi spela en till låt från vår senaste platta är det okej eller?”, vad är det för nåt? Sådant snack borde Speed lämna hemma. Eller så överlåter han bara stjärnstatusen till yrvädret Flink. Där har vi i alla fall någon som vet precis hur man tar vara på den.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2008
Årets bästa skivor 2008
Soilwork (2002-01-01)
Soilwork (2006-06-17)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner