Joyzine.se


Recension - Live

Welle Erdball
Arvikafestivalen
2009-07-03
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2009-07-05
Hemsida: www.welle-erdball.info

Redaktören för siten fäller en lustig kommentar precis efter att den sista skorrande elektroniska tonen ebbar ut från Welle Erdballs spelning i Apollotältet. ”Hur kan man ta synthare på allvar när de verkar tycka att sådant här är häftigt och bra på riktigt?” För att direkt klargöra, kommentaren handlar egentligen inte om ett påhopp på alla som gillar synth, redaktören är för övrigt känd för sin skeva humor, utan mer den lustiga företeelsen att två män iförda kostym, mörka solbrillor och varsin liten synth kan få ett helt tält att koka genom att spela musik som hör hemma i vilket commodore 64-spel som helst.

Å andra sidan är det just det som gör Welle Erdball så fascinerande roliga att lyssna på, nostalgivärdet. Själv hamnade jag precis på fel sida gränsen, jag köpte Nintendo 8-bit istället för Commodore, men musiken, eller snarare ljuden, är desamma. På Arvikafestivalen 2005 spelade bandet på Andromedascenen (samtidigt som en ung herr Stenbacke volontärarbetade som scenvakt) och redan då stod det klart att detta nostalgivärde delas av många.

2009 är scenen aningen större, men publikhavet sluter upp ändå. Showen är i det närmaste likadan: vi har de röda bollarna, de tjusiga damerna som då och då dansar bakom skärmar och förstås de alltid lika charmiga Honey och A.L.F i sina fina kostymer (jo, jag kan faktiskt hålla med redaktören på sätt och vis, även om jag själv då måste inkluderas under hans hårda omdöme).

Nå. Åker man på festival är det givetvis en skön och rolig upplevelse man är ute efter, oavsett musikstil eller utstyrslar. Ser man bara till att kasta alla töntiga omdömen och musikanalyser åt sidan för en stund har man också en riktigt trevlig eftermiddag med de tyska synthpunkarna – trots att det ibland kan uppfattas som monotont. Och minimalt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emmabodafestivalen 2010
Arvikafestivalen 2009
Welle Erdball (2010-07-30)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner