Joyzine.se


Recension - Skiva

Dr. Arthur Krause
Solutions, 2010
Skivbolag: M&A Musicart
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-05-07
Hemsida: www.drarthurkrause.se

Den gotiske doktorn är numera ett fullfjädrat band än det enmansprojekt som Dr. Arthur Krause från början var. Musikaliskt håller de sig fortfarande kring Sisters of Mercys gamla jaktmarker och ligger sked med The Cure och med Depeche Mode som sängkammarmusik.

Sångaren och bandets namne låter i Wait och A girl from town som en mer dramatisk Andrew Eldricht. Men soundet har fått en mer organisk touch; gitarrerna har den där ”varma” distorsion-effekten som bara rörförstärkare skapar och man har till och med byt ut den för gothband typiska (och avskyvärda) trummaskinen mot en levande trummis. Det tackar vi för, för hur illa hade inte den episka Mariah låtit med en monoton fyrtaktsmaskin istället för en människa av kött och blod med trumstockar?

Jag skulle våga påstå att det är mer ett rockband än gothband av Dr. Arthur Krause numera. Och det är på ett positivt sätt.

Bandet vågar också låta synthen vila och dra fram akustiska gitarrer i Release your wild horses. Och i Under silver moon får de med hjälp av en finurlig basgång, till något så paradoxalt som ett ”sorgset gung”. Be mig inte förklara närmare, utan lyssna istället själv på låten. Och på resten av skivan med för den delen, då den rekommenderas starkt till goth och darkwavefans där ute.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner