Joyzine.se


Recension - Skiva

Måns Zelmerlöw
Christmas with friends, 2010
Skivbolag: Warner Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-12-16
Hemsida: www.mzw.se

Det finns ett problem när Måns Zelmerlöw efter ett år av stress och mängder av åtaganden stannar upp och spelar in en julskiva (som klatschigt nog beskrivs som ”ett drömprojekt”). Julmusik ska vara känslosam och stämningsfull. Måns Zelmerlöw är förmodligen den mest själlösa och plastiga sångare vi har i det här landet.

Ett knepigt utgångsläge med andra ord och utifrån de givna förutsättningarna måste man ändå medge att Måns gör det hela bra. ”Christmas with friends” är inte alls så överstyrt klämkäck som jag våndades för och Sinatra-sången smälter faktiskt in helt okej in i flera av de gamla julörhängena.

Därmed inte sagt att det är någon vidare spännande skiva. Många av bitarna görs i versioner som inte är det minsta egna och mest framstår som (vad det i själva verket är) trötta covers. Att gästartisterna heter saker som Björn Skifs och Pauline vittnar dessutom snarare om att Zelmerlöw fick släpa in dem som fanns tillgängliga i studion än att det skulle vara några vänner eller drömduetter. Det känns lite billigt.

Men vill man bara ha lite slit-och-släng-jul trots allt kan man i alla fall köpa den här skivan för den goda sakens skull. En och annan krona av förtjänsten skänks till Childhood...sägs det i alla fall.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Khoma

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner